A Jövő Írói és Illusztrátorai

Bár a Háború a Földön és a Földi küldetés voltak L. Ron Hubbard utolsó regényei, életre szóló elkötelezettsége az irodalom iránt e két mű megírása után sem szűnt meg. Évekkel korábban az Amerikai Írószövetség New York‑i tagozatának elnökeként folyamatosan lobbizott a pályakezdő írók érdekében. Azon dolgozott, hogy kezdőként felvegyék őket a Írószövetség hivatásos tagjainak soraiba, oktatási célú cikkeket írt különböző szakmai lapokba, és más módokon is segítette a pályakezdő vagy kiadott művel még nem rendelkező szerzőket, hogy bekerülhessenek erre a hagyományosan zárt piacra.

1983 végén pedig bejelentette, hogy létrehozza A Jövő Írói versenyt: „Elindítottam valamit, ami módot ad a szárnyukat bontogató új íróknak arra, hogy alkotómunkájukat az emberek megismerhessék és elismerhessék.” A sci‑fi, illetve fantasy‑irodalom új alkotóinak felfedezése és bátorítása céljából létrehozott A Jövő Írói díj a műfaj legtekintélyesebb díja lett. Sőt napjainkban ez a verseny a kortárs science fiction világának legnagyobb szabású, legsikeresebb és bizonyíthatóan legbefolyásosabb megmérettetése az új tehetségek számára. Jól tükrözi a gondoskodást, amelyet L. Ron Hubbard a feltörekvő művészek iránt mutatott, hogy a verseny egyetlen nevezési feltétele az, hogy a pályázónak nem lehetnek már megjelent művei. Hogy biztosítsák a szakértő munkát a győztesek kiválasztása terén, a múltbeli és jelenlegi zsűritagok között a sci‑fi és a fantasy legnagyobb neveit találhatjuk, olyanokat, mint Larry Niven, Orson Scott Card, Robert Silverberg, Frank Herbert, Jerry Pournelle, Frederik Pohl, Jack Williamson és Anne McCaffrey.

Az Aranytoll díj (balra) és az Aranyecset díj, amelyeket évenként adnak át A Jövő Írói és A Jövő Illusztrátorai verseny nyerteseinek

A verseny történetének leírása, amelynek célja dús fantáziájú szerzők új generációinak bátorítása:  L. Ron Hubbard bemutatja A Jövő Írói: Az első 25 év

Mivel L. Ron Hubbard egy olyan korszakban kezdte pályáját, amikor a sci‑fi műveket többnyire gondosan kidolgozott illusztrációk kísérték, nem meglepő, hogy életre hívta A Jövő Illusztrátorai elnevezésű, ezzel párhuzamos versenyt is. A versenyen, amelynek célja a sci‑fi és fantasyírók tevékenységének bátorítása, a nyertesek egyrészt pénzdíjat kapnak, másrészt a munkájuk megjelenik az évente kiadott L. Ron Hubbard bemutatja – A Jövő Írói antológiában.

A Jövő Írói versenyek díjnyertesei mára kitörölhetetlen nyomot hagytak a műfaj területén. Az antológia pedig a műfaj legnagyobb példányszámban eladott kötete, és biztos ugródeszkának számít további művek megjelentetéséhez. Bizonyíték erre, hogy A Jövő Írói versenyzői közel 1000 új irányzatot elindító regénnyel és 3500 novellával töltötték meg az amerikai könyvespolcokat. Az illusztrátorverseny győztesei hasonlóképp több mint ezer kiadványt tettek szebbé fantáziadús képeikkel, és közel egymillió nyomtatott képük elérhető a közönség számára. A verseny győztesei emellett jóval több mint ötven jelentős díjat gyűjtöttek be a műfaj más szervezeteitől, köztük számos Hugo‑ és Nebula‑díjat – nem is szólva a Nemzeti Könyvdíjakról, illetve a Nemzeti Művészeti Alapítvány ösztöndíjairól. Tehát, figyelembe véve, hogy A Jövő Írói nyerteseinek több mint egyharmada hivatásos írói karrierbe kezd, pontosan azt látjuk megvalósulni, ami L. Ron Hubbard eredeti szándéka volt, amikor elindította a versenyt új, szárnyukat bontogató szerzők és illusztrátorok számára. 

L. Ron Hubbard A Jövő Írói és A Jövő Illusztrátorai versenyének éves díjátadója Hollywoodban