Irodalmi örökség

„A művésztől azt várják, hogy elindítson dolgokat – írta L. Ron Hubbard a verseny indulásakor. – A művész az élet szellemét oltja a kultúrába.” Bár ezt a jövő íróiról írta, ugyanezek a gondolatok kétségtelenül rá is érvényesek voltak. Napjainkban körülbelül háromszázmillió irodalmi és egyéb műfajú L. Ron Hubbard‑könyv van forgalomban. Ahogy újabb és újabb generációk fedezik fel munkáit, ez a szám csak növekedni fog. L. Ron Hubbard mindenesetre már beírta magát az irodalomtörténetbe. Stephen V. Whaley, az angol és idegen nyelvek professzora kijelentette: „Nem férhet kétség ahhoz, hogy L. Ron Hubbard a 20. század legtermékenyebb és legnagyobb hatású íróinak egyike volt.”

Pontosan ezt bizonyítja, hogy munkássága olyan irodalmi szervezetek díjait érdemelte ki, mint a Francia Országos Kulturális Szövetség, a Francia Művészeti Akadémia, az Európai Presztízs Bizottság (European Committee of Prestige), de díjat nyert az ENSZ Írótársaságától is. L. Ron Hubbard irodalmi hagyatékának másik elismerése a Hollywoodi Művészeti Tanács Charlie‑díja, amely valójában egy teljesen új díjkategória bevezetését jelentette A Jövő Írói verseny jelentőségének elismeréseként a sci‑fi és fantasy‑irodalom egészének területén. L. Ron Hubbard irodalmi elismertségének további bizonyítéka olvasóinak rendkívül nagy tábora és ennek az olvasói tábornak a sokszínűsége, hiszen szó szerint a társadalom minden elképzelhető szegletéből, közel száz nemzetből származó és a Föld minden jelentős nyelvét beszélő olvasókat találunk közöttük. Végül, ismét csak a jövőt idézve, ott van azoknak az egyetemeknek a sokasága, ahol a hallgatók az ő munkáit tanulmányozva törekednek arra, hogy megtehessék azt, amit ő maga szenvedélyes szavakkal így fogalmazott meg:

„Írni, írni, majd még egy kicsit írni. És soha nem engedni, hogy a fáradtság, az időhiány, a zaj vagy bármi más letérítsen az utamról.” 

L. Ron Hubbard irodalmi hagyatékával kapcsolatban az L. Ron Hubbard sorozat Regényíró – A népszerű irodalom formálása, Irodalmi levelezés – Levelek és naplók és Költészet – A versek esztétikája című kiadványaiban található teljes tájékoztatás.