„Ha kalandok sora az életed, akkor jó esélyed van arra, hogy sikeres író leszel. A kaland nem feltétlenül világjárást jelent, és nem nagy tetteket értünk alatta. A kalandozás olyan, mint a művészet. Meg kell élned ahhoz, hogy élethűvé tudd tenni.”
– L. Ron Hubbard

L. Ron Hubbard
szórakoztató irodalmi művei

Tizenkilenc New York Times bestsellerrel és 250 millió eladott példánnyal L. Ron Hubbard korunk egyik legelismertebb és legszélesebb körben olvasott szerzője. Emellett a ponyvairodalom aranykorának legtermékenyebb és legnépszerűbb írói közé tartozott. Sőt, 1934 és 1940 között mintegy 140 története bukkant fel a legendás ponyvák lapjain – egy‑egy kiadványban akár három írása is megjelent, tizenöt írói álnevének valamelyikén.

Hogy eleget tegyen az igényeknek, havonta rendszeresen hetvenöt‑százezer szót írt le, amelynek 90 százalékát első formájában, első benyújtásra elfogadták a kiadók. Így ritkán múlt el úgy hónap, hogy L. Ron Hubbard neve ne ékesítette volna egy ismert ponyvamagazin címlapját. 

L. Ron Hubbard legendájának része, hogy történeteit egyedülállóan, a való életben szerzett tapasztalataiból merítette, többek között Ázsiába és a Csendes‑óceánon tett utazásaiból. Még egy szó a legenda mögötti tartalomról: a tengeri kalandokról és távoli tájak felfedezéséről szóló kitalált történetek között L. Ron Hubbard két expedíciót vezetett a Karib‑tengerre, és egy harmadikat Délkelet‑Alaszkán keresztül. Így még harminc éves sem volt, amikor felvételt nyert a híres Felfedezők Klubjába, és ritkaságszámba menő mestertengerész képesítést szerzett.

A Dianetics: A szellemi egészség modern tudománya könyv 1950‑es megjelenését követően komolyabb kutatása elvonta őt az irodalmi alkotástól a következő három évtizedre. Viszont 1980‑ban, írói és elbeszélői munkásságának ötvenéves évfordulója alkalmából a mindenki által elismert Háború a Földön című tudományos‑fantasztikus regényével visszatért erre a területre. A mű azonnal bestseller lett, és később rengeteg nemzetközi díjat nyert.

Mégis L. Ron Hubbard fő művének általában a tízkötetes Földi küldetés sorozatot tartják. Nemzetközi bestsellerként ez a sorozat még mindig mérföldkő a könyvkiadás történetében. Sőt, azzal, hogy immár az olvasók harmadik generációja fedezi fel L. Ron Hubbard történeteit, örökre beírta nevét a népszerű irodalom évkönyveibe.

Tudjon meg többet az L. Ron Hubbard: Történetek az Aranykorból hivatalos weboldalon.