L. Ron Hubbard irodalmi munkásságának és a művészetek területéhez való hozzájárulásának eredményeképp nemzetközi elismertségre tett szert, amelyet számos oklevél, dicséret és díj tükröz.

Író
DÍJAK ÉS ELISMERÉSEK

Guinness‑világrekordok


Guinness‑világrekordok< br />A legtöbb egyetlen szerzőtől megjelent hangoskönyv Guinness‑világrekord:
A világ legtöbbet fordított szerzője. Guinness‑világrekord:
A legtöbb egyetlen szerzőtől megjelent hangoskönyv.

A Dianetics és a Scientology Alapítójaként végzett munkája mellett L. Ron Hubbard a világ leghosszabb ideig és legszélesebb körben olvasott szerzője a népszerű irodalom területén. Egy ötven évet átfogó időszakban közel ötvenmillió könyvét adták el nemzetközileg.

Ennek megfelelően irodalmi életművének és hagyatékának nagyságrendjét mégy Guinness‑világrekord ismeri el: a legtöbbet publikált szerző; a világ legtöbbet fordított szerzője; a legtöbb egyetlen szerzőtől megjelent hangoskönyv és a legtöbbet fordított nem vallásos mű írója. 

Szaturnusz‑díj – Academy of Science Fiction

L. Ron Hubbard bestseller mesterművéért, a Háború a Földön című könyvért.

Tagadhatatlan, hogy a tudományos‑fantasztikus irodalom egyértelműen magán viseli L. Ron Hubbard keze nyomát. Itt van például a Háború a Földön: Egy monda a jövőből című könyve. Ez a 428 750 szavas regény, amelyet A. E. van Vogt, a tudományos‑fantasztikus irodalom legendája hamisítatlan mesterműként írt le, nemcsak nemzetközi bestseller lett, hanem számos nemzetközi irodalmi díj nyertese is. A tudományos‑fantasztikus akadémia Szaturnusz‑díján és egy különleges Gutenberg‑díjon felül, amelyet a műfaj kivételes gazdagításáért kapott, a könyv békét hordozó üzenetéért megkapta Olaszország Tetradramma D’Oro díját. Azóta számos országban kiadták, több tucat nyelvre lefordították, és számtalan főiskolán és egyetemen használják tanműként.

Cosmos 2000 díj – a francia nyelvű olvasóktól

A díjat L. Ron Hubbard Földi küldetés című tízkötetes művéért kapta a francia, belga és svájci olvasók döntése alapján.

És bár a Háború a Földön L. Ron Hubbard monumentális visszatérését jelentette a szórakoztató irodalomba harminc év után, mégis 1,2 millió szavas, tízkötetes művét, a Földi küldetést tekinthetjük teljes joggal élete főművének. Ez a szatíra nemcsak azért különleges, mert párhuzamba állítható Jonathan Swift hasonló jellegű műveivel, hanem azért is, mert azt a könyvkiadás területén példa nélkül álló teljesítményt nyújtotta, hogy egyszerre hét kötete szerepelt a bestsellerlistákon. A Földi küldetés hatása olyan erőteljesnek bizonyult, hogy szintén számos irodalmi díjjal jutalmazták, köztük a francia Cosmos 2000 díj és az olasz Nova Science Fiction díj. (L. Ron Hubbard volt egyébként az első nem olasz író, aki elnyerte a Nova‑díjat.)

Itt érdemes megemlíteni azt is, hogy L. Ron Hubbard szüntelenül támogatta az új írókat – számos oktatócikket írt leendő íróknak, sőt megalapította a Jövő Írói Versenyt, amely most a legnagyobb tiszteletnek örvendő és legjelentősebb fórum az írás területén az új tehetségek számára.

La Cravate d’Or avec Rosette díj – Országos Szövetség a Francia Kultúráért

L. Ron Hubbard kiemelkedő teljesítményéért a művészetek, tudományok és irodalom területén.

L. Ron Hubbard ötvenéves karrierjét tekintetbe véve – a ponyvairodalom fénykorától monumentális visszatéréséig a szórakoztató irodalomhoz az 1980‑as években – nem meglepő, hogy a Francia Kultúra Nemzeti Szövetsége megajándékozta a művészetek, a tudományok és az irodalom területén elért kiváló eredményeiért a Cravate d’Or avec Rosette díjjal. Nem kevésbé jelentős a Comité Prestige d’Europe‑tól kapott Laurier d’Or díj, a francia kultúrának nyújtott irodalmi hozzájárulásáért.

Évszázad Írója Díj – Mondadori Press

Azért a segítségért, amit L. Ron Hubbard könyvei adtak az emberiségnek.Ezenfelül, mivel minden kétséget kizáróan egyike volt a 20. század legtermékenyebb és legnagyobb hatású íróinak, L. Ron Hubbard joggal nyerte el a Mondadori Press Évszázad Írója Díját, azért a segítségért, amit a könyveivel nyújtott az emberiségnek.


TOVÁBBI VÁLOGATÁS
DÍJAKBÓL ÉS ELISMERÉSEKBŐL

Sajnálatos módon L. Ron Hubbard művészeti és irodalmi díjainak teljes felsorolása – mivel több évtizedes karrierről és elismerések ezreiről van szó – elképzelhetetlen vállalkozás lenne. Mindazonáltal közreadunk egy rövid válogatást a számos díjból és elismerésből, amelyeket a művészet és irodalom terén elért eredményeiért kapott: 

Aranyérem – Francia Művészeti és Tudományos Akadémia: L. Ron Hubbardnak adományozták teljes irodalmi életművéért és eredményeiért. 

Hivatalos elismerés az Egyesült Nemzetek Írószövetségétől: elismerés L. Ron Hubbardnak, a 20. század egyik nagy tudományos‑fantasztikus írójának. 

HatározatKalifornia állam törvényhozó testülete: L. Ron Hubbardnak a művészetek terén végzett munkájáért, és amiért segített élhetőbb hellyé tenni a bolygót mások számára. 

HatározatLos Angeles városa: L. Ron Hubbardnak a művészetek terén elért eredményeiért. 

„Dr. Honoris Causa”Európai Művészeti Akadémia, Párizs, Franciaország: nagy elismerést jelentő díj, amelyet L. Ron Hubbardnak a kortárs kultúrára gyakorolt maradandó hatásáért ítéltek oda. 

Elismerésaz olasz rendőrség milánói szervezetétől: L. Ron Hubbardnak hozzájárulásáért a művészetekhez. 

Argosy‑díjArgosy magazin: A szórakoztató irodalom terén létrehozott életművéért ítélték oda. 

Palmas de Oro díjA Mexikói Újságírók Nemzeti Szövetsége: L. Ron Hubbardnak „elismerésképpen a művészet, tudomány, emberi kommunikáció és kultúra terén elért eredményeiért.” 

Az irodalom tiszteletbeli doktoraMoszkvai Állami Egyetem: Az Újságírói Kar és az Idegen Nyelvű Irodalom Tanszék adományozta L. Ron Hubbardnak „az irodalom és a filozófia terén nyújtott kiváló teljesítményéért és nagyszerű humanitárius tevékenységeiért.” 

Ingram könyvdíj az Ingram Books New York elnöke: L. Ron Hubbardnak a hírneves írónak, aki harminckét amerikai bestsellert írt, és a műveit eddig több mint 100 millió példányban adták el. 

Diploma of HonorNemzetközi Művészeti Bizottság, Franciaország: Elismerésül L. Ron Hubbardnak az írónak és humanitáriusnak. 

Elismerő plakettBrigham Young University Symposium of Science Fiction & Fantasy: Elismerésképpen L. Ron Hubbard felbecsülhetetlen értékű hozzájárulásáért a művészetekhez a Jövő Írói és Illusztrátorai programon keresztül.