Narconon
drogrehabilitáció

L. Ron Hubbard Méregtelenítő Programjához tartozik egy átfogóbb rehabilitációs rendszer, amely nemcsak a drogok által okozott mentális és szellemi gyötrelem kiváltó okait célozza meg, hanem azt is, hogy eredetileg mi vezetett a droghasználathoz. Ugyanis, ha ez a probléma nincs megoldva, a személy örökre abban az eredeti állapotban marad, amelyre a drogok a „megoldást” jelentették. Ebben a rehabilitációs programban az elvonás során jelentkező fájdalmak megszüntetésére biztosított eszközök is egyedülállóak, ami különösen nagy jelentőséggel bír, ha figyelembe vesszük az opiátok és a kokain hatását. Régen ezt úgy oldották meg, hogy az egyik drogfüggőséget egy másikkal helyettesítették, például a heroint metadonnal, így az elvonási tünetek gyötrelme sokáig útját állta a megrögzött drogfüggők rehabilitációjának. Nem mintha valaha is sokat tettek volna a megrögzött kábítószerfüggőkért, hiszen az alkalmi drogfogyasztókkal ellentétben a hosszú távú függőségben szenvedőnek ritkán állt a rendelkezésére elég pénz, hogy megfizesse a tipikus drogrehabilitációs klinika által segítség gyanánt felajánlott kezelést. Mindenesetre a táplálékkiegészítők, terápiás gyakorlatok és testmozgás kombinációjával létrehozott L. Ron Hubbard‑féle kezeléssel a kemény drogosok elvonási tüneteivel járó rémálmok véget értek.

L. Ron Hubbard drogrehabilitációs módszereit jelenleg világszerte több mint ötven országban alkalmazzák, és a program mindeddig több tízezer, egyébként menthetetlennek számító drogfüggőt szabadított meg sikeresen a kábítószer‑függőségétől. Különösen fontos, hogy L. Ron Hubbard módszerei képezik a Narconon néven ismert nemzetközi drogrehabilitációs hálózat alapját. A Narconon bolygószerte rendelkezik kirendeltségekkel, és nemzetközi hírnévnek örvend, hiszen más drogrehabilitációs programoknál legalább háromszor sikeresebbnek mutatkozik. Ráadásul azok, akik sikeresen lezárják a programot, nemcsak kábítószermentesek, hanem a bűnözéssel is felhagynak. Ha ez „magától értetődőnek” tűnik is, nem az. Tanúsítja ezt az a tanulmány, amely kimutatta, hogy a Narconon‑programot megelőzően a kábítószerfüggők 73%‑a drogokat is árult. Más drogrehabilitációs programok befejeztével a vizsgált személyek 37,9%‑a továbbra is foglalkozott drogárusítással. Egy hasonlóan drogfüggőkből álló csoport tagjai közül, akik a Narconon‑programot végezték el, senki sem folytatta a drogkereskedelmet. Ehhez hasonlóan, míg más programok 32,3%‑ára csökkentették a kábítószerrel összefüggő lopások számát, a Narconon‑programot végzettek többé nem követtek el bűncselekményeket.

Ezek után nem csoda, hogy a tekintélyes CARF (Commission for Accreditation of Rehabilitation Facilities – Rehabilitációs Létesítmények Akkreditációs Bizottsága) a Narconon‑programot a rehabilitációs programok viszonyítási alapjaként ismerte el. A kizárólag L. Ron Hubbard drogrehabilitációs technológiáján alapuló Narconon‑anyagok és maga a program több ezer kemény drogfüggőnek segít kiszabadulni a drogok rabságából.

Az L. Ron Hubbard által a járványos droghasználatra adott megoldások teljes leírása az L. Ron Hubbard sorozat Humanitárius – A drogok sújtotta társadalom rehabilitálása című kiadványában található meg.

A Narconon Arrowhead az Eufaula-tó mellett, Oklahoma állam: a nemzetközi Narconon-hálózat központjaként nem csupán a világ legnagyobb bentlakásos kezelést végző központja, hanem mintegy húsz ország szakemberei számára is képzést nyújt L. Ron Hubbard rehabilitációs módszereiből