Az L. Ron Hubbard sorozat egy teljes életrajzi enciklopédia, amely a Scientology Alapítójának életét és hagyatékát mutatja be. A 3600 oldalas sorozat, valamint a kísérő fényképes életrajz, az Egy életút képei, L. Ron Hubbard kiterjedt személyes archívumából származó leveleket, naplórészleteket, esszéket és fotókat tartalmaz.

Megjelent L. Ron Hubbard, a Scientology Alapítójának hiánytalan életrajzi enciklopédiája, születésének 100. évfordulója alkalmából

2012. március 13.

A Scientology Egyház kiadta L. Ron Hubbard monumentális, 16 kötetes életrajzi enciklopédiáját, az L. Ron Hubbard sorozatot, az Alapító születésének 100. évfordulója alkalmából. A sorozatot egy 6500 fős Scientologist közösségnek mutatták be először a floridai Clearwaterben, L. Ron Hubbard évente megrendezett születésnapi ünnepségén.

Az Egy életút képei a Scientology Alapítója, L. Ron Hubbard életének fényképes időrendi bemutatója, amely bensőséges hangulatú életrajzi portrét nyújt több mint 500 képpel, valamint részletes, anekdotázó képaláírásokkal.

Az L. Ron Hubbard sorozat az első precíz és részletes beszámoló az emberről, aki megalapította modern korunk egyetlen főbb vallását.

A mű összességében több mint 3600 oldal, és L. Ron Hubbard nem mindennapi életét és maradandó örökségét örökíti meg kiterjedt személyes archívuma révén, beleértve eddig kiadatlan leveleit, naplóit és esszéit.

Gyakran mondják, hogy L. Ron Hubbard 20 életet élt egyetlen élet alatt, és ez a sorozat rendkívüli részletességgel bizonyítja ezt a tényt. Az első kötet, az L. Ron Hubbard: Egy arckép az életrajzi sorozat átfogó bevezetése, amely LRH életétnek hiánytalan és részletes időrendi bemutatója. Fontos részleteket tartalmaz az Alapító korai éveiből, amikor is 13 évesen ő lett a nemzet legfiatalabb Sas cserkésze, majd megkezdte az Ember állapotának egy életen át tartó tanulmányozását Sigmund Freud egyik tanítványának gyámkodása alatt. A fiatal L. Ron Hubbard Ázsiát is beutazta, és egyike lett azon keveseknek, akik beléphettek a tiltott tibeti lámakolostorokba. Az időrendi bemutató L. Ron Hubbard expedícióira is elkalauzol, melyeket a köztiszteletben álló Felfedezők Klubjának tagjaként vezetett. Az olvasók hasonló részletességgel ismerhetik meg a Dianeticshez és a Scientologyhoz vezető felfedezőútjának minden odavágó részletét, illetve egy pontos útvonal rendszerbe foglalását, amely mentén az emberek a tudatosság magasabb állapotaiba emelkedhetnek.

Az L. Ron Hubbard: Egy arckép áttekintést nyújt L. Ron Hubbard humanitárius eredményeiről is: pedagógusként, hiszen tanulási és írástudósági eszközeit ma több százezer oktató hasznosítja szerte a világon; egy olyan drogrehabilitációs program megalkotójaként, amely emberek tízezreinek életét menti meg; olyan emberként, aki egy 25 országban működő bűnözőrehabilitációs programot inspirált; és egy erkölcsi kódex írójaként, melyet már 106 nyelvre lefordítottak, és több mint 100 millió példány van belőle forgalomban.

A sorozat további kötetei megvilágítják L. Ron Hubbard tíznél is több szakmában elért eredményeit. Csak egy példa: a Regényíró – A népszerű irodalom formálása című kötet L. Ron Hubbard legendás, 50 éves írói karrierjét mutatja be a népszerű irodalom terén, olyan sikerkönyvek írójaként, mint a Háború a Földön és a Földi küldetés. A kísérő kötet, az Irodalmi levelezések, LRH írói karrierjébe nyújt betekintést kiterjedt levélgyűjteményén keresztül, beleértve a nagy amerikai ponyvaregény‑mozgalom legendás íróihoz írt leveleit.

Az egész sorozatot az L. Ron Hubbard‑archívum több mint 1000 fényképe illusztrálja – beleértve az L. Ron Hubbardról készült, valamint az általa készített képeket is.

Ezek közül több száz fénykép még soha nem jelent meg, kizárólag amiatt, hogy némelyik már több mint száz éves, és elég rossz állapotban volt. Ennek megfelelően az L. Ron Hubbard sorozatban megjelent fotók már önmagukban is egy hatalmas helyreállítási projekt eredményei. A projekt magában foglalta az évszázados képek és negatívok digitális szkennelését olyan felbontásban, ami még a Kongresszusi Könyvtár és a National Archives képeiét is meghaladja. Ezután képzett specialisták minden fényképet képpontról képpontra aprólékosan helyreállítottak: eltávolították a port, a karcokat, a töréseket és egyéb hibákat. Mindent összevéve, a feladat több mint 10 000 munkaórát igényelt. Az eredmény pedig: helyreállított fényképek, amelyek máskülönben elvesztek volna, így azonban első alkalommal láthatók rendkívüli élességben és tisztán.

Az L. Ron Hubbard sorozat exkluzív kísérőkötete az Egy életút képei. Ez a 400 oldalas, nagyméretű kötet valójában egy fényképes életrajz, amely L. Ron Hubbard élettörténeteit meséli el több mint 500 egyénileg választott képen keresztül, anekdotázó képaláírásokkal.

Az L. Ron Hubbard sorozat és az Egy életút képei 15 nyelven érhetők el.

Az L. Ron Hubbard sorozat kötetei:

______________

A Scientology vallást L. Ron Hubbard író és filozófus alapította. Az első Scientology egyház Los Angelesben alakult 1954‑ben, és mára már több mint 11 000 egyházra, misszióra és területi csoportra nőtte ki magát – több millió tagja van 167 országban.