A Scientology válaszai
L. Ron Hubbard írása
(folytatás)

A világ hajlamos megtámadni az új dolgokat, és a Scientology is megkapta a magáét az érdekcsoportok és a kormányok részéről, de minden összecsapásból végül győztesen kerül ki, keserűség nélkül.

Különböző érdekes eredmények származnak a Scientology gyakorlásából. Az ember intelligenciája emelkedik, és a problémák megoldására való képessége jelentősen javul.

Nem kell nagyon sokáig tanulmányoznia valakinek a Scientology ahhoz, hogy tudja, nem kell meghalnia csak azért, hogy megtudja, mi ő, vagy hová kerül a halál után, mivel az egészet megtapasztalhatja önmaga számára, mindenféle meggyőzés, hipnózis vagy „hit” nélkül.

Amikor saját magad birtoklod az Igazságot, az árnyékok, amelyek megkötnek, hajlamosak eloszlani.

Tehát a Scientology legfőképpen azért más, mivel az embernek nem kell hinnie benne ahhoz, hogy működjön. Az igazságai hasonlóak ahhoz, hogy: „Ez fekete?” „Ez fehér?” Láthatjuk a saját szemünkkel, hogy valami fekete, ha az fekete, illetve hogy valami fehér, ha az fehér. Nincs szükség logikai trükkökre, hogy bármelyik pont be legyen bizonyítva, és a Scientologistok csak arra kérik meg az embereket, hogy nézzék meg a saját szemükkel.

Így, a természettudományokhoz hasonlóan a Scientology képes határozott, állandó eredményeket elérni. Feltéve, hogy ugyanazok a körülmények, mindig ugyanazokat az eredményeket lehet kapni. És ugyanazokkal a körülményekkel bárki képes elérni ugyanazokat az eredményeket.

Az történt, hogy a babona el lett távolítva a szellemi tanulmányokból. És ma ez egy nagyon elfogadható állapot az Ember számára.

A végső szabadság a végső Igazság ismeretétől függ. Az Igazság nem az, amire az emberek azt mondják, hogy az, hanem az, ami. És az Igazság, figyelemre méltó módon, szabaddá teszi az embert, pont úgy, ahogy azt a filozófusok korokon keresztül mondták.

Amit a filozófusok nem mondtak, az az volt, hogy mennyire szabad lehet valaki. És ez a meglepetés, amelyet a Scientology mindenki számára tartogat, aki az Igazság felé vezető úton halad – az ember lehet teljesen szabad.

Természetesen ez nem jó hír annak a személynek, aki rabszolgákat akar, és a fasiszta, a kapitalista és még akár néhány liberálisabb nézet is teljes mértékben megtiltja, mivel ki tudna úr lenni – gondolják ők – ott, ahol egy rabszolga sem viseli a láncait? Egyáltalán nem látják a lényeget, mivel kinek kell úrnak lennie?

Amikor saját magad birtoklod az Igazságot, az árnyékok, amelyek megkötnek, hajlamosak eloszlani.

És amikor végül a saját tapasztalatod alapján saját magad tudod, hogy a Scientology rendelkezik a válaszokkal, és amikor alkalmaztad őket, rendelkezel a végeredménnyel, amelyről az összes filozófus, tudós, bölcs és megváltó mindig is álmodott... csakúgy, mint a szabadsággal.

A Scientologyból annyi igaz a számodra, amennyit tudsz belőle. Akik csak névről ismerik, a benne lévő reményre reagálnak. És ahogy az egyén halad az úton, egyre többet tud róla, és egyre szabadabb. Ellentétben azzal a rengeteg ígérettel, amelyeket az Embernek tettek, és amelyek eredményeként fél a csalódástól, a Scientology teljesíti, amit ígér. Lehet, hogy rázós úton. Lehet, hogy sima úton. De a Scientology végül teljesít mindent, amiről azt mondja, hogy képes rá.

És ez az, ami új ezzel kapcsolatban, és e miatt növekszik. Semmilyen más vallás, amely valaha megadatott az Embernek, nem teljesítette, amit ígért. Mindnyájan csak vártak a vég bekövetkezte utánig, hogy megtalálják a hárfájukat vagy a nirvánát.

A történelem során most először létezik valami, ami ebben az egy életben megadja a válaszokat az örök kérdésekre, és emellett halhatatlanságot is biztosít.