L. RON HUBBARD | ÉLETRAJZI BEMUTATÓ


Kábítószeresek rehabilitációja

A Narconon Arrowhead már 13 országból képzett ki drogrehabilitációs és drogprevenciós specialistákat.
Annak ellenére, hogy L. Ron Hubbard már régen felismerte azt, hogy mit jelentenek a gyógyszerek potenciálisan az emberi szenvedés szempontjából, mégis az 1960-as évek úgynevezett pszichedelikus forradalma volt e témabeli legintenzívebb munkájának indíttatása. Okfejtése egyszerű volt: senki sem lehet szellemileg szabad egy vegyi anyaghoz láncolva. A szerek okozta károsodás nemcsak az ember egészségét veszélyezteti, hanem felfogóképességét, hozzáállását, személyiségét és általános szellemi tudatosságát is. Valóban, egy 1972-es vizsgálatot követően, amelynek tárgya a burjánzó kábítószer-élvezet okozta következmények voltak a New York-i ifjúság körében, L. Ron Hubbard egy pusztító társadalmi kataklizmának megfelelő kábítószer-járványról kezd beszélni – és figyelembe véve, ami a hallucinogén szereknek ezt az évtizedét követte, beleértve a féktelen kokain- és heroinfogyasztást és az összes ezt kísérő erőszakot, igaza volt. A társadalmi pusztulás igencsak katasztrofálisnak bizonyult. A probléma semmiképpen sem korlátozódott csupán a fiatalok körében tapasztalható kábítószer-fogyasztásra, mert ez a drogokat szándékosan a társadalom főáramlatába pumpáló pszichiátriai és gyógyszergyártó létesítményekkel együtt volt jelen, a következmények pedig ténylegesen érintették a kultúrát.

A Narconon programot elvégző emberek újra visszatérnek a családjuk és a barátaik körébe, és drogmentes életet kezdenek. nations.
L. Ron Hubbard megoldása erre egy egyedi kábítószer-rehabilitációs program, amely nemcsak azzal foglalkozik, amit a kábítószer jelent az elme és a szellem gyengítése szempontjából – beleértve ebbe a zavart gondolkodást és a csökkent tudatosságot is – hanem azzal a problémával is, ami miatt valaki eleve a kábítószerhez nyúlt. Mivel, amint L. Ron Hubbard felfedezte: hacsak meg nem oldódik a probléma, az egyén ott marad az eredeti állapottal, amelyben a kábítószer mint „megoldás” funkcionált. L. Ron Hubbard rehabilitációs programjában egyedülálló, és az alkohol, heroin és crack kokain befolyását tekintve különösen jelentős, hogy az elvonási tünetek megszüntetéséhez eszközöket nyújt. Hagyományos megoldásként az egyik kábítószer-függőséget a másikkal, például heroint metadonnal helyettesítve, az elvonási tünetek gyötrelme a kemény kábítószer-függőségben szenvedők rehabilitációjának hosszú ideig útját állta. Nem mintha a „kemény kábítószeresért” valaha is sokat tettek volna, mivel annak az alkalmi kábítószer-fogyasztóval szemben ritkán volt rá módja, hogy kifizesse a tipikus kábítószer-klinikákon segítség címén nyújtott kezelést. Ugyanakkor mindkét esetben az L. Ron Hubbard-féle táplálkozás-kiegészítő anyagok terápiás gyakorlatokkal és feladatokkal történő kombinációjával a kemény drogosok szermegvonásának lidércnyomása nincs többé.

A nepáli Narconon, amelyet egy korábbi rendőrkapitány vezet, eddig mintegy 1,3 millió embernek tartott ismeretterjesztő előadásokat a drogokról.nations.
Napjainkig L. Ron Hubbard kábítószer-rehabilitációs programjának módszereit világszerte több mint 50 országban alkalmazták, és így több tízezer ember szabadult meg sikeresen kábítószer-függőségétől. Továbbá L. Ron Hubbard módszerét alkalmazza kizárólagosan a Narconon (jelentése: „narkó nélkül”) nemzetközi kábítószer-rehabilitációs hálózat. A Narconon, amely hatékonyságáért széleskörű elismerésben részesült, legalább ötször sikeresebbnek mutatkozik minden más kábítószer-rehabilitációs programnál. A Narconon programot sikeresen elvégzők nemcsak kábítószer-mentesnek bizonyulnak, hanem bűnözésmentesnek is. Jó példája ennek a következő eset: egy tanulmány kimutatta, hogy a Narconon programot megelőzően a kábítószer-élvezők 73%-a kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Más típusú kábítószer-rehabilitációs programok befejeztével a személyek 50%-a tovább foglalkozott a kábítószer-kereskedelemmel. Egy hasonlóan kábítószer-élvező csoport tagjai közül, akik elvégezték a Narconon programot, senki sem folytatta a kábítószer-kereskedelmet. Ugyanúgy, amíg más programok 40%-kal csökkentették a kábítószerrel összefüggő bűncselekmények számát, a Narconon programot végzettek többé nem követtek el bűncselekményeket.

Az 57 bentlakásos Narconon központ hasonlóan, hetente sok figyelemre méltó eredményről számol be a sok száz ember között, akiket kezelnek. Ezek után nem csoda, hogy a tekintélyes CARF (A Rehabilitációs Létesítmények Akkreditációs Bizottsága) szervezet a Narconon programot a rehabilitációs programok viszonyítási alapjaként ismerte el.