Alapító
DÍJAK ÉS ELISMERÉSEK

Mindent egybevéve, L. Ron Hubbard Dianetikáról és Szcientológiáról szóló művei alkotják a legnagyobb összefüggő beszámolót az emberi elméről és szellemről – több mint 10 000 írást és 3 000 felvett előadást. Ezek tartalmazzák a válaszokat az élet legkomolyabb rejtélyeire: a létezés talányára, a halál rejtélyére, olyan állapotok elérésére, amelyeket a korábbi írásokban még csak nem is említenek. Ezekből a művekből olyan Szcientológia technológiák is származnak, amelyeket gyereknevelésre, családok rendbe hozására, oktatásra, szervezésre és a betegség, illetve szenvedés enyhítésére használhatunk.

L. Ron Hubbard nap – A kormányzó hivatala, Guam szigete

L. Ron Hubbardnak, amiért „több mint húsz kultúrát tanulmányozott, beleértve a [bennszülött] chamorro kultúrát, mielőtt elérkezett volna a létezés dinamikai alapelvéhez: »Túlélni!« A kutatás és írás évei során emberek millióinak segített megtalálni az örömet önmagukban, illetve a másoknak való segítésben.”

És hogy milyen hatással vannak ezek a válaszok és technológiák az egyénekre, családokra és közösségekre a világ minden táján, arra itt egy sokat mondó nyilatkozat, amelyet L. Ron Hubbard Guam szigetének kormányzójától kapott. Nem merült feledésbe, hogy L. Ron Hubbard legkorábbi kutatása az emberi elme természetével kapcsolatban Guam szigetén történt, ahogy az akkori kormányzó, Michael W. Cruz fogalmaz: „L. Ron Hubbard több mint húsz kultúrát tanulmányozott, beleértve a chamorro kultúrát (Guam szigetének őslakosai), mielőtt elérkezett volna a létezés dinamikai alapelvéhez: »túlélni«. A kutatás és írás évei során emberek millióinak segített megtalálni az örömet önmagukban, illetve a másoknak való segítésben.”

És bár L. Ron Hubbardnak a Dianetika és Szcientológia fejlesztése és rendszerbe foglalása érdekében végzett több évtizedes munkája sok ezer írásos munkát és előadást tartalmaz, az első jelentős műve a témában – a Dianetika: A szellemi egészség modern tudománya – újra és újra kapja az elismeréseket, még évtizedekkel az eredeti kiadása után is.

Century Award – Publishers Weekly magazin

L. Ron Hubbardnak, „minden idők legnépszerűbb önsegítő könyve szerzőjének” és „megemlékezésül arról, hogy a Dianetika: A szellemi egészség modern tudománya a megjelenése után 100 héten keresztül szerepelt a Publishers Weekly bestsellerlistáján”.

Népszerűségét bizonyítja a Publishers Weekly Century Award („százhetes díj”), amelyet L. Ron Hubbardnak ítéltek mint „minden idők legnépszerűbb önsegítő könyve szerzőjének”. Megemlékezésül arról, hogy a Dianetika: A szellemi egészség modern tudománya a megjelenése után 100 héten keresztül szerepelt a Publishers Weekly bestsellerlistáján.

Venus de Oro – Nemzeti Művészeti Fesztivál, Caracas, Venezuela

L. Ron Hubbardnak „a technológiáért, amely jobbá teszi az egyént és az emberi lények kreatív képességeit”.

Filozófiai életművének a művészetekre gyakorolt hatását tekintve, nagyon is helyénvaló, hogy a Nemzeti Művészeti Fesztivál a venezuelai Caracasban L. Ron Hubbardot megajándékozta a nagyra becsült Venus de Oróval „a technológiáért, amely jobbá teszi az egyént és az emberi lények kreatív képességeit.”

L. Ron Hubbard írásai és filozófiája nagy hatást értek el Latin-Amerika egy másik központi jelentőségű területén. Ennek bizonyságául a Mexikói Újságíró Szövetség neki ítélte a Sol de Oro díjat „a tehetség és művészi érdemek elismeréséül”, kijelentve azt is, hogy a Dianetika „a jövő mentális tudománya.”

Amikor L. Ron Hubbard munkájának nemzetközi kihatásairól szólunk, figyelembe kell vennünk, hogy igaz válaszokat hozott el a kultúrák számára, így Európa és Közép-Ázsia minden részébe is.

Szobor – A Kirgiz Köztársaság Nemzeti Könyvtára

L. Ron Hubbardnak filozófusként és íróként végzett munkája elismeréséül, valamint a technológiájáért, amelyet immár sikeresen alkalmaznak az ország művészei és polgárai a kultúrájuk jobbítására.

A kelet-európai kommunista tömb felbomlása például azt jelentette, hogy L. Ron Hubbard művei szabad utat kaptak Szentpétervártól egészen a Himalája lábáig. Most olyan közösségek élvezik a Dianetika és a Szcientológia előnyeit, mint a Kirgiz Köztársaság, ahol a Nemzeti Könyvtár egy szoborral ajándékozta meg L. Ron Hubbardot filozófusként és íróként elért teljesítménye elismeréséül, valamint a technológiájáért, amelyet immár sikeresen alkalmaznak az ország művészei és polgárai a kultúrájuk jobbítására. A Belorusz nagykövetség ugyancsak hivatalos elismerést adományozott L. Ron Hubbardnak, szellemi örökségének elismeréseként, és mert az élete „a humanitás és intellektuális tökéletesség egyedülálló példája”.

Szobor – Brescia tartomány, Olaszország

L. Ron Hubbardnak elismerésképpen munkásságáért és filozófusként tett felfedezéseiért.

Tekintve, hogy a Dianetika és Szcientológia szervezetek már egész Olaszországban megtalálhatók, Brescia is egy szoborral ismerte el L. Ron Hubbard munkásságát és filozófusként tett felfedezéseit.


TOVÁBBI VÁLOGATÁS
A DÍJAKBÓL ÉS ELISMERÉSEKBŐL

Bár L. Ron Hubbard filozófiai munkásságáért kapott elismeréseinek és díjainak mennyisége jóval nagyobb annál, mint amennyit itt módunkban áll bemutatni, következzék a Dianetika és Szcientológia alapítójaként kapott elismerések, nyilatkozatok és díjak rövid felsorolása:

Prajnaparamita Sutra („Gyémánt Szútra”) – tajvani igazságügy-miniszter: Az igazságügy-minisztérium egyik képviselője nyújtotta át tiszteletük jeleként L. Ron Hubbardnak.

Porcelán Buddha szobor – Szavada, nagytiszteletű sintó mester: Ez áll rajta: „L. Ron Hubbardnak, aki megalapozta a legnagyobb bölcsességet az egész emberiség számára. A megtestesült buddhista szentnek, Mettejának.”

Japán zen buddhista tekercs – Kanzan Takeda tiszteletes: L. Ron Hubbard, a nagy filozófus elismerése, akinek az volt a törekvése, hogy szabaddá tegye az Embert.

Békepipa – Pikuni feketeláb rezervátum: A nagy felelősség jelképeként kapta a Dianetikáért és a tanulási technológiáért.

Szabad szellem díj – Hernan Delgados tábornok, Caracas, Venezuela: „L. Ron Hubbard technológiája elismeréséül, amely segített az emberiségnek, és társadalmunknak egy új civilizációt adott.”

L. Ron Hubbard park: Elizabeth városi tanácsa elfogadta az elnevezést, és most L. Ron Hubbard nevét viseli egy park, amely pár utcányira az Aberdeen Roadtól található, ahol az első Dianetika Kutatási Alapítvány volt a New Jersey-beli Elizabethben.

 

Dianetika hónap
Compton, Kalifornia
Fairbanks, Alaszka
Tucson, Arizona
Chesapeake, Virginia
Niagara Falls, New York
Portsmouth, Virginia
Raleigh, Észak-Karolina
Washington, Washington állam
Elizabeth, New Jersey
Harlingen, Texas
Los Angeles, Kalifornia
New York, New York állam
Biloxi, Mississippi
Houston, Texas
Henderson, Nevada
Toledo, Ohio
Hartford, Connecticut
New Orleans, Louisiana
Las Vegas, Nevada
Little Rock, Arkansas
Mobile, Alabama
Savannah, Georgia
Baton Rouge, Louisiana
Colorado Springs, Colorado
Huron, Dél-Dakota
East Grand Rapids, Michigan
Kansas City, Missouri
Syracuse, New York
Cranston, Rhode Island
Columbus, Ohio
Boston, Massachusetts
Erie, Pennsylvania
Covington, Kentucky
St. Louis, Missouri
San José, Kalifornia
Helena, Montana
Montgomery, Alabama
El Paso, Texas
Atlanta, Georgia
Nashville, Tennessee
Topeka, Kansas

Dianetika nap
Alabama állam
Dél-Karolina állam
Guam
Laredo, Texas
New Orleans, Louisiana
Providence, Rhode Island
Fresno, Kalifornia
Warren, Ohio
Indianapolis, Indiana
Louisville, Kentucky
Newport News, Virginia
Wilkes-Barre, Pennsylvania
Reno, Nevada
Plainfield, New Jersey
Ontario, Kalifornia
Opa-Locka, Florida