Író
DÍJAK ÉS ELISMERÉSEK

Guinness-világrekordok
Guinness-világrekordok< br />A legtöbb egyetlen szerzőtől megjelent hangoskönyv Guinness-világrekord:
A világ legtöbbet fordított szerzője. Guinness-világrekord:
A legtöbb egyetlen szerzőtől megjelent hangoskönyv.

A Dianetika és Szcientológia alapítójaként végzett munkája mellett L. Ron Hubbard a népszerű irodalom területén a világ leghosszabb ideig és legszélesebb körben olvasott szerzője, ötven évet átfogó időszakban nemzetközi szinten közel ötvenmillió könyv eladásával.

Ennek megfelelően irodalmi életművének és hagyatékának a nagyságrendjét három Guinness-világrekord ismeri el: a világon a legtöbb nyelvre lefordított író, a legtöbb hangoskönyv egy írótól, és a legtöbbet fordított nem vallásos mű írója. 

Saturn Díj – Academy of Science Fiction

L. Ron Hubbard bestseller mesterművéért, a Háború a Földön című könyvért.

Nézzünk csupán egyetlen műfajt: tagadhatatlan, hogy a tudományos-fantasztikus irodalom egyértelműen magán viseli L. Ron Hubbard keze nyomát. Itt van például a Háború a Földön: egy monda a jövőből című könyve. A 428 750 szavas regényt a tudományos-fantasztikus irodalom legendás szerzője A. E. van Vogt tökéletes mesterműként jellemezte, és nemcsak szenzációs nemzetközi bestseller volt, hanem számos nemzetközi irodalmi díjat is nyert. A tudományos-fantasztikus akadémia Szaturnusz díján és egy különleges Gutenberg díjon felül, amelyet azért kapott, mert kivételes módon gazdagította a műfajt, a mű békét hordozó üzenetéért megkapta Olaszország Tetradramma D’Oro díját. Azóta számtalan országban kiadták, több tucat nyelvre fordították le, és számtalan főiskolán és egyetemen használják példaként.

Cosmos 2000 Díj – francia nyelven olvasók

Díj, amelyet L. Ron Hubbard a Földi küldetés című tízkötetes művéért kapott – a francia, belga és svájci olvasók döntése alapján.

És bár a Háború a Földön L. Ron Hubbard monumentális visszatérését jelentette harminc év után a szórakoztató irodalomhoz, mégis 1,2 millió szavas, tízkötetes művét, a Földi küldetést tekinthetjük teljes joggal élete fő művének. Ez a szatíra nemcsak azért különleges, mert párhuzamba állítható Jonathan Swift hasonló jellegű műveivel, hanem azért is, mert azt a – könyvkiadás területén példa nélkül álló – teljesítményt nyújtotta, hogy egyszerre hét kötete szerepelt a bestsellerlistákon. A Földi küldetés hatása olyan erőteljesnek bizonyult, hogy számos irodalmi díjat érdemelt ki, köztük olyanokat, mint az irigyelt francia Cosmos 2000 díj és az olasz Nova Science Fiction díj. (L. Ron Hubbard volt egyébként az első nem olasz író, aki elnyerte a Nova-díjat.)

Itt érdemes megemlíteni azt is, hogy L. Ron Hubbard szüntelenül támogatta az új írókat – számos oktatócikket írt leendő íróknak, sőt megalapította a Jövő Írói versenyt, amely most a legnagyobb tiszteletnek örvendő és legjelentősebb fórum az írás területén az új tehetségek számára.

La Cravate d’Or avec Rosette – Országos Szövetség a Francia Kultúráért

L. Ron Hubbard kiemelkedő teljesítményéért a művészetek, tudományok és irodalom területén.

És L. Ron Hubbard ötvenéves karrierjét tekintetbe véve – a ponyvairodalom fénykorától monumentális visszatéréséig a szórakoztató irodalomhoz az 1980-as években – nem meglepő, hogy a Francia Kultúra Nemzeti Szövetsége megajándékozta a művészetek, a tudományok és az irodalom területén elért kiváló eredményeiért a Cravate d’Or avec Rosette díjjal. Nem kevésbé jelentős a Comité Prestige d’Europe-tól kapott Laurier d’Or díj, a francia kultúrának nyújtott irodalmi hozzájárulásáért.

Évszázad Írója Díj – Mondadori Press

Azért a segítségért, amit L. Ron Hubbard könyvei adtak az Emberiségnek.Ezenfelül, mivel minden kétséget kizáróan egyike volt a 20. század legtermékenyebb és legnagyobb hatású íróinak, L. Ron Hubbard joggal nyerte el a Mondadori Press Évszázad Írója Díját, azért a segítségért, amit a könyveivel nyújtott az Emberiségnek.


TOVÁBBI VÁLOGATÁS
DÍJAKBÓL ÉS ELISMERÉSEKBŐL

Sajnálatos módon L. Ron Hubbard művészeti és irodalmi díjainak teljes felsorolása – mivel több évtizedes karrierről és elismerések ezreiről van szó – elképzelhetetlen vállalkozás lenne. Mindazonáltal itt a számos díj és elismerés közül csak egy rövid válogatást adunk közre, amelyeket a művészet és irodalom terén elért eredményeiért kapott: 

Aranyérem – Francia Művészeti és Tudományos Akadémia: L. Ron Hubbardnak adományozták teljes irodalmi életművéért és eredményeiért. 

Hivatalos elismerés az Egyesült Nemzetek Írószövetségétől: elismerés L. Ron Hubbardnak, a 20. század egyik nagy tudományos-fantasztikus írójának. 

HatározatKalifornia állam törvényhozó testülete: L. Ron Hubbardnak a művészetek terén végzett munkájáért, és amiért segített élhetőbb hellyé tenni a bolygót másoknak. 

HatározatLos Angeles városa: L. Ron Hubbardnak a művészetek terén elért eredményeiért. 

„Dr. Honoris Causa” Európai Művészeti Akadémia, Párizs, Franciaország: nagy elismerést jelentő díj, amelyet L. Ron Hubbardnak a kortárs kultúrára gyakorolt maradandó hatásáért ítéltek oda. 

Elismerés – az olasz rendőrség milánói szervezetétől: L. Ron Hubbardnak a hozzájárulásáért a művészetekhez. 

Argosy-díjArgosy magazin: A szórakoztató irodalom terén létrehozott életművéért ítélték oda. 

Palmas de Oro díjA Mexikói Újságírók Nemzeti Szövetsége: L. Ron Hubbardnak „elismerésképpen a művészet, tudomány, emberi kommunikáció és kultúra terén elért eredményeiért.” 

Az irodalom tiszteletbeli doktoraMoszkvai állami egyetem: Az Újságírói Kar és az Idegen Nyelvű Irodalom Tanszék adományozta L. Ron Hubbardnak „az irodalom és a filozófia terén nyújtott kiváló teljesítményéért és nagyszerű humanitárius tevékenységeiért.”  

Ingram könyvdíj az Ingram Books New York elnöke: L. Ron Hubbardnak a hírneves írónak, aki harminckét amerikai bestsellert írt, és a műveit eddig több mint 100 millió példányban adták el. 

Diploma of HonorNemzetközi Művészeti Bizottság, Franciaország: Elismerésül L. Ron Hubbardnak az írónak és humanitáriusnak. 

Elismerő plakettBrigham Young University Symposium of Science Fiction & Fantasy: Elismerésképpen L. Ron Hubbard felbecsülhetetlen értékű hozzájárulásáért a művészetekhez a Jövő Írói és Illusztrátorai programokon keresztül.