Humanitárius
DÍJAK ÉS ELISMERÉSEK

L. Ron Hubbard technológiái mintegy 170 országban közel egymilliárd ember életére vannak hatással a drogrehabilitáció, a méregtelenítés, a bűnözők reformja, a tanulás, az írni-olvasni tudás terén és a jobb élethez vezető ésszerű útikalauza – Az út a boldogsághoz – révén.

Elismerő díj – Leeuwkop börtön

L. Ron Hubbardnak a dél-afrikai Leeuwkop börtön lakóitól elismerésképpen a bűnözők megreformálásának technológiájáért: „Sokak életébe elhoztad a reményt. Dél-Afrika fájdalommal és bánattal telített börtöneit reménnyel és élettel teli helyekké alakítottad.”

Csak egy a számos példa közül a Leeuwkop börtön – a hírhedten megrögzött bűnözők maximális biztonságú létesítménye Johannesburg mellett, Dél-Afrikában. A Criminon – amely olyan rehabilitációs program, amely L. Ron Hubbardnak a bűnözés területén elért áttörésein alapul – bevezetése után az erőszak teljesen eltűnt a börtönblokkokból. L. Ron Hubbard technológiájának megdöbbentő hatásának elismeréseként a Leeuwkop elítéltjei megajándékozták a következő díjjal, amely részben a következők szerepelnek: „Sokak életébe elhoztad a reményt. Dél-Afrika fájdalommal és bánattal telített börtöneit reménnyel és élettel teli helyekké alakítottad.”

Egy másik országban is hasonlóan megdöbbentő eredményeket értek el, és ez arra késztette Panama Belső biztonsági főnökét, hogy hivatalos elismerést nyújtson át L. Ron Hubbardnak „segítőkész humanitárius munkájáért és működőképes szellemi technológiájáért, amely minden személynek segít, akit a Centro Femenino de Rehabilitacion Cecilia Orillac de Chiari börtönben tartanak őrizetben, továbbá új családokat teremt.”

Hivatalos elismerés – Veszélyes Drogok Bizottság, a Fülöp-szigeteki elnök hivatala

L. Ron Hubbardnak a Fülöp-szigeteki Veszélyes Drogok Bizottság elnökétől elismerésképpen a „humanitárius munkájáért a drogokkal kapcsolatos oktatás és a drogrehabilitáció területén, továbbá azokért a technológiákért, amelyeket átvettek és bevezettek a Fülöp-szigeteken... ezzel rendkívüli mértékben hozzájárult ahhoz, hogy sikerrel haladjunk tovább közös álmunk, a drogmentes Fülöp-szigetek felé.”

Azután ott van L. Ron Hubbard drogrehabilitációs és méregtelenítő technológiája, amely most mintegy 40 országban működik. E programok hatékonyságának és sikerének hatására a Fülöp-szigeteki Veszélyes Drogok Bizottság elnöke L. Ron Hubbardot egy plakettel ajándékozta meg, és ezzel hivatalosan elismeri őt „humanitárius munkájáért a drogokkal kapcsolatos oktatás és a drogrehabilitáció területén, továbbá azokért a technológiákért, amelyeket átvettek és bevezettek a Fülöp-szigeteken... ezzel rendkívüli mértékben hozzájárult ahhoz, hogy sikerrel haladjunk tovább közös álmunk, a drogmentes Fülöp-szigetek felé.”

Tiszteletbeli New York-i tűzoltósisak – New York-i Tűzoltóság

A teljes sikerrel végződött New York-i mentőmunkások méregtelenítő programját követően tűzoltók L. Ron Hubbardnak átadtak egy tiszteletbeli New York-i tűzoltósisakot, a következő felirattal: „Testvérünknek, L. Ron Hubbardnak, testvéreitől, a New York-i tűzoltóktól. Tisztelettel átadjuk neked ezt a sisakot, mottónk szimbólumaként: »védeni a vagyont és az életet«, amit a technológiád valóra vált.
2003. augusztus 2.”

L. Ron Hubbard méregtelenítő módszerének csodás eredményét a szeptember 11-én az ikertornyok mentési munkálataiban részt vevő New York-i tűzoltók és mentőcsapatok rehabilitációja során hasonlóképpen elismerték. A New York-i mentőmunkások méregtelenítő projektje – amely L. Ron Hubbard úttörő technológiáját alkalmazza – kezelte azoknak a testi problémáit, akik a Ground Zerónál mérgező porral, gázokkal és hasonló anyagokkal érintkeztek, és ettől később testi problémájuk alakult ki. A projekt teljes sikerrel végződött, és utána New York tűzoltói L. Ron Hubbardnak átadtak egy tiszteletbeli New York-i tűzoltósisakot, a következő felirattal: „Testvérünknek, L. Ron Hubbardnak, testvéreitől a New York-i tűzoltóktól. Tisztelettel átadjuk neked ezt a sisakot, mottónk szimbólumaként: »védeni a vagyont és az életet«, amit a technológiád valóra vált. 2003. augusztus 2.”

„Times Up!” („Lejárt az idő”) szobor –
Utah Kábítószer-ellenes Rendőreinek Szövetsége

L. Ron Hubbardnak a Utah állami ügyészétől a Utah megyei rendőrök nevében a humanitárius munkásságáért és a méregtelenítés területén tett kutatásokért és elért fejlesztésekért.

Ugyanolyan sokatmondóak az esetek, amikor Utah állam kábítószer-ellenes ügynökei metlaborokat számoltak fel. Miután alávetették magukat L. Ron Hubbard méregtelenítő programjának, megajándékozták őt egy szoborral, amelyen részben ez a szöveg áll: „Ez a műtárgy csak a kezdetét jelenti legmélyebb megbecsülésünk kifejezésének feléd, amiért kifejlesztetted és bevezetted az egyetlen működő módszert az emberek méregtelenítésére. Visszaadtad nekünk azt az életminőséget, amelyről azt gondoltuk, hogy örökre elveszítettük."

L. Ron Hubbard oktatási technológiáját nemcsak hogy öt kontinens hetven országában alkalmazzák, hanem ezen felül több mint 28 millió tanuló is részt vett ezeken a programokon, így L. Ron Hubbard felfedezései egész országokra fejtenek ki hatást.

WEB DuBois kiemelkedő vezetői díj – az NAACP-től

L. Ron Hubbardnak az oktatás és az írni-olvasni tudás területén végzett humanitárius munkásságáért.

Ennek megfelelően, L. Ron Hubbard megkapta a W. E. B. DuBois Kiváló vezetői díjat a National Association for the Advancement of Colored People-től (NAACP), valamint hivatalos elismerést kapott a Congress on Racial Equalitytől (CORE), újító technológiájáért, amely „az írni-olvasni tudás és a megértési képesség fejlesztése révén új reményt hozott a gyerekeknek és felnőtteknek egész Amerikában.”

 

TOVÁBBI VÁLOGATÁS
A DÍJAKBÓL ÉS ELISMERÉSEKBŐL

És bár képtelenség lenne felsorolni az ezernyi elismerést, amelyek L. Ron Hubbard humanitárius munkáját dicsérik – amelyet most több mint 1800 kormányzati szervezet alkalmaz –, most csak egy rövid válogatás következik az elismerésekből, határozatokból és díjakból:

Mexicali rendőrsapka – Mexicali rendőrfőkapitány: L. Ron Hubbard felfedezései előtt tisztelegve, amelyeket a drogrehabilitáció és bűnözői reform területén ért el, Mexicali rendőrfőnöke L. Ron Hubbardnak a Tiszteletbeli Rendőrfőkapitány címet adományozta.

Nemzetközi Polgári Arany Díj – Nepáli civil fórum: azért adományozták L. Ron Hubbardnak, mert „kiemelkedő hozzájárulást nyújtott Nepál népének az oktatás és a drogrehabilitáció területén, valamint a Dianetika spirituális gyógyító technológiájával.”

Emberi jogi és békedíj – Univerzális Békeszövetség: L. Ron Hubbardnak ítélték mint „nagy humanitáriusnak és béketeremtőnek.”

Életmű teljesítménydíj – Amerikai Cserkészszövetség: L. Ron Hubbardnak adományozták „az Emberiség jobbítása érdekében végzett humanitárius munkájáért.”

Feketeláb harci fejdísz – Feketeláb Szövetség: L. Ron Hubbardnak adományozták a drogrehabilitáció és drogok káros hatásairól tartott oktatás életmentő technológiáinak elismeréseként.

Hivatalos elismerés – Fiatal Gyerekek Transzbajkál-nagyezsdai Szociális Rehabilitációs Központja, Oroszország: „Elismerésként L. Ron Hubbardnak – a filozófusnak, tudósnak és humanitáriusnak, aki felbecsülhetetlen hozzájárulást nyújtott az Emberiség jobbá tételéhez.”

Tagtárs – Nemzetközi Oceanográfiai Alapítvány: L. Ron Hubbardnak az oceanográfia és tengerészeti tudományok terén elért tudományos eredményei és felfedezései elismeréséül ítélték oda.

Ajándék az Emberiségnek díj – Valenciai Oktatók, Venezuela: L. Ron Hubbardnak a tanulási technológia elismeréséül.

Elismerő oklevél – Venezuelai oktatásügyi minisztérium: L. Ron Hubbard tanítási technológiájának elismeréséül.

Teljesítmény hivatalos elismerése – Venezuelai Igazságügy-minisztérium: Elismerésül L. Ron Hubbardnak a kommunikáció terén végzett fejlesztéseiért, amelyeket a Venezuelai fiatalkorúak igazságszolgáltatási programjában alkalmaznak.

Ezüstkupa – Marche Régió Tanácsa, Olaszország: L. Ron Hubbard elismerése oktatóként és filozófusként.

Világbéke napja díj – Sacramento városa, Kalifornia: L. Ron Hubbardnak, a Dianetika és Szcientológia alapítójának, egy háború és bűnözés nélküli világ megálmodójának.

Elismerő oklevél – Washington várostól: L. Ron Hubbardnak elismerésül Az út a boldogsághoz „Óvd és tedd jobbá a környezeted” elvéért.

A környezetvédelem úttörője díj – Föld Társaság Alapítvány, New York, New York: L. Ron Hubbardnak a „környezetvédelem úttörőjének” hozzájárulásáért ahhoz, hogy jobb helyen éljünk.

Elismerés – Oktatási Bizottság, Mexikóváros törvényhozó testülete: L. Ron Hubbardnak elismerésül a tanulási technológiájáért.

Szenátori elismerés – Róma, Olaszország: L. Ron Hubbard műveinek mélyen emberi értékeinek elismeréseként.

Hivatalos elismerés – Oktatásügyi államtitkár, Gambia: L. Ron Hubbard technológiájának ajándékáért, amelyet Gambia népeinek adott.

Postai emlékbélyegek – Postaszolgálat, Svájc: A Svájci Posta négy bélyeget bocsátott ki L. Ron Hubbard számos humanitárius munkájának elismerésére.

Elismerő oklevélMexikói Nemzeti Politechnikai Intézet: L. Ron Hubbardnak elismerésül a tanulási technológia kifejlesztéséért.

Elismerés Külkapcsolatok Minisztériuma, Nepál: Elismerésül L. Ron Hubbardnak filozófiai előrelépéseiért és a tanulási technológiáért.

Képviselőházi határozat – a Puerto Ricó-i képviselőház szóvivője: Egy határozatot nyújtottak át L. Ron Hubbardnak, a méregtelenítés és bűnözői reform területén végzett munkája elismeréseként.

Hivatalos elismerésPennsylvania nemzetközösségének képviselőházától: L. Ron Hubbard szabadságharcosi életművéért. 

Akadémiai oklevélTudományos, Szépművészeti és Kulturális Világakadémia, Szentpétervár, Oroszország: L. Ron Hubbard írói és tudományos munkásságáért, amelynek során alapvető felfedezéseket tett az emberi elme területén.

Hivatalos elismerés Nyugalmazott detektív-főfelügyelő, Scotland Yard: L. Ron Hubbardnak, humanitárius hagyatékáért.

Saskarom és faroktoll elismerésSamson Cree indián nemzet: A Samson Cree nemzet főnöke adományozta L. Ron Hubbardnak. A cree indiánoknál ez a legnagyobb elismerés, mert a sas repül legközelebb a Teremtőhöz.

Szabadságszobor Dél-Afrikai felügyelőtisztektől: L. Ron Hubbardnak ajánlották, elismerésül a bűnözői reform terén elért eredményeiért.

Hivatalos határozat Puerto Rico Szenátusa: L. Ron Hubbardnak a hozzájárulásért, amelyet az Emberiségnek nyújtott, kijelentve, hogy humanitárius és filozófiai elgondolásai hajtóerőt és példát jelentenek a jövő generációk számára. Puerto Rico mind a 29 szenátora egyhangúlag elfogadta, és a szenátus elnöke aláírta.

Városok kulcsai

Shreveport, Louisiana
Kansas City, Missouri
Miami Beach, Florida
Amarillo, Texas
Concord, Kalifornia
Durham, Észak-Karolina
Hidalgo állam, Mexikó
Lafayette, Louisiana
Baton Rouge, Louisiana
New Orleans, Louisiana
Mazatlán, Sinaloa, Mexikó
Katmandu, Nepál

Díszpolgár
Galveston, Texas
Santa Fe, Új-Mexikó
Gretna, Louisiana
New Orleans, Louisiana
Riverside, Kalifornia
Phoenix, Arizona
Ketchikan, Alaszka

L. Ron Hubbard út/utca

Wichita, Kansas
Elizabeth, New Jersey

Los Angeles, Kalifornia

L. Ron Hubbard-nap
Salt Lake City, Utah
Reno, Nevada
Providence, Rhode Island
Mesquite, Texas
Birmingham, Alabama
Oakland, Kalifornia
Louisville, Kentucky
Helena, Montana
Little Rock, Arkansas
Atlanta, Georgia
Wichita, Kansas
Jacksonville, Florida
Chicago, Illinois
Columbus, Ohio
Indianapolis, Indiana
Covington, Kentucky
Baltimore, Maryland
Grand Prairie, Texas
Austin, Texas
Compton, Kalifornia
Des Moines, Iowa
Detroit, Michigan
New Orleans, Louisiana
Minneapolis, Minnesota
Topeka, Kansas
Yonkers, New York
Mobile, Alabama
Cedar Rapids, Iowa
Cleveland, Ohio
Bridgeport, Connecticut
Raleigh, Észak-Karolina
Redding, Pennsylvania
Roanoke, Virginia
Tulsa, Oklahoma
Williamsburg, Virginia
Tucson, Arizona
Camden, New Jersey
Hartford, Connecticut
Albuquerque, Új Mexikó
Schenectady, New York
Huntington Beach, Kalifornia
Fort Myers, Florida
San José, Kalifornia
Carson City, Nevada
Kitchener, Ontario, Kanada
Memphis, Tennessee
Battle Creek, Michigan
Newport News, Virginia
New Albany, Indiana
Gainesville, Florida
Omaha, Nebraska
Lafayette, Louisiana
Harrisburg, Pennsylvania
Port Angeles, Washington
West Haven, Connecticut
Portsmouth, New Hampshire
Houston, Texas
Orlando, Florida
Wilmington, Delaware
Brunswick, Georgia
Cranston, Rhode Island
Myrtle Beach, Dél-Karolina
Jackson, Mississippi
Syracuse, New York
Scranton, Pennsylvania
Richmond, Virginia
Newark, New York
Fresno, Kalifornia

L. Ron Hubbard hónap
Ohio állam
Kansas City, Kansas
Dodge City, Kansas
East St. Louis, Illinois
Tuskegee, Alabama
Opa-Locka, Florida
Riverside, Kalifornia