L. RON HUBBARD | ÉLETRAJZI BEMUTATÓ

A nemzet legfiatalabb
Sas cserkésze

L. Ron Hubbard cserkészszalagja, rajta huszonegy jelvénnyel (ezek elnyeréséhez mindössze három hónapra volt szüksége).

Az amerikai cserkészet a fénykorát élte, amikor a tizenkét éves L. Ron Hubbard 1923-ban először öltötte magára a cserkésznyakkendőt, a khaki egyenruhát és a cserkészkalapot Tacomában, Washington állam 31. cserkészcsapatának Fekete Sas rajában. Nemcsak az erdei túlélés hagyományos jártasságait sajátította el, hanem különpróbajelvényeket is kiérdemelt tűzoltásért, ácsmunkáért, vízi mentésért és navigációért.

Mégis, azt írta, hogy: „valószínűleg Washingtonban tanultam a legtöbbet a cserkészeknél.” Ide 1923 végén érkezett, amikor apját a Haditengerészeti Minisztériumba helyezték. Bár a Fekete Sas rajtól nehéz volt elbúcsúzni, elégedett volt az új csapattal, a 10-es számúval, azt pedig különösen értékelte, a „rengeteg közszolgálati dolgozót... akik gondosan tanítottak bennünket a jelvényszerző próbákon”.

Ennek ellenére a cserkészjelvényeket nem osztogatták könnyedén. Ezekbe olyan próbák tartoztak, mint a Személyes egészség próba, az Életmentő próba, amelyhez a jeges vízbe kellett ugrani, és számos más alkalom, amikor próbára tette a bátorságát és ügyességét a megalkuvást nem ismerő vizsgáztatók előtt.

A kitartása kifizetődött, és 1924 tavaszára L. Ron Hubbard figyelemreméltó módon nemcsak huszonegy különpróbajelvényt szerzett, de csapatát, a washingtoni 10-eseket is győzelemre vezette a területi cserkészversenyen, amelyet a Washington Post finanszírozott. Ennek elismeréseképpen legközelebb ő volt a négy washingtoni fiatal egyike, akik a cserkészeket képviselték az USA elnökénél tartott ünnepségen. Ez nem kis dicsőség volt, különösen annak fényében, hogy Calvin Coolidge nagyon élénken érdeklődött a cserkészet iránt.

Az évad igazi elismerése azonban pontosan öt nap múlva következett, amikor alig két héttel a tizenharmadik születésnapja után L. Ron Hubbardot az ország legfiatalabb Sas cserkészeként tüntették ki. Ezt a teljesítményt egyhamar nem fogják elfelejteni. (Végtére is, abban az évben csak nagyjából háromezer fiú nyerte el a Sas cserkész státuszt.) A Cserkészmozgalom alapítója, Robert Baden-Powell szándéka az volt, hogy az életre készítse fel a fiatalokat, és ez így is történt, ugyanis L. Ron Hubbard kijelentette, hogy a cserkészkiképzés segítette őt keresztül biztonságban a második világháborún.