L. RON HUBBARD | ÉLETRAJZI BEMUTATÓ

KALANDOZÓ
ÉS FELFEDEZŐ

Miután Ázsiából visszatért az USA-ba, és gyorsan befejezte félbehagyott középiskolai tanulmányait, a fiatal Ron Hubbard beiratkozott a George Washington Egyetemre. Itt szerezte meg pilótaengedélyét az amerikai repülés hajnalán, és a vidéket járta, és repülőjével bemutatókat tartott. A meghajtás nélküli repülés rekorderei közé is bekerült: egy ideig ő tartotta a „Detroit felett a leghosszabb ideig repülő pilóta” címet. Sőt, mint a Sportsman Pilot külsős tudósítója, tovább segített lelkesíteni a pilótáknak azt a generációját, akik a későbbiekben Amerikát légi világhatalommá tették.

L. Ron Hubbard rögtön a második egyetemi évének befejezése után elindult első etnográfiai expedíciójára – amit több is követett –, az akkoriban még teljesen szabad Karibi partokra. Pár hónappal később a Puerto Ricó-i ásványtani expedícióval visszatért a Nyugat-Indiai szigetvilágba, és ennek eredményeként készült el az amerikai fennhatóság alatt álló sziget egyik első teljes felmérése.

Számos egyéb kalandot is megélt: A híres Felfedezők Klubja életre szóló tagjaként L. Ron Hubbard a Csendes-óceán északi vizeit feltérképezte egy kísérleti rádiós iránymérő eszközzel, és így elsőként alkalmazta azt a nagy hatótávolságú navigációs rendszert, amelyet a 20. század végéig általánosan alkalmaztak. És egyedülállóan kalandos életének egy újabb oldala: L. Ron Hubbard ritka mestertengerész-jogosítvánnyal rendelkezett, amely szerint bármelyik óceánon hajózhatott vitorlás hajókkal.

A lényeg, ahogyan azt ő maga kifejtette:

„Csak egy olyan lény, akit a lehető legnagyobb kalandvágy és elkötelezettség hajt, kísérelné meg, hogy megoldja az Ember létének és sorsának rejtélyét.”